Σπιτικά σοκολατάκια
ζαχαρούχο γάλα - 1 κουτί
κακάο σε σκόνη (για πασπάλισμα).
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να λιώσουμε σε μπαιν μαρι την κουβερτούρα.
Όταν η κουβερτούρα έχει λιώσει, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε όλα καλά. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.Αν αυτό το επιδόρπιο είναι μόνο για ενήλικες, τότε μπορείτε να προσθέσετε λίγο λικέρ, όπως η Bailey, ή το αγαπημένο σας (μην το παρακάνετε με το αλκοόλ θα πρέπει να είναι μόνο 50 γραμμάρια). Όταν το μείγμα κρυώσει πλάθουμε μπαλάκια και χρησιμοποιούμε σκόνη κακάο , τριμμενη καρύδα , γκοφρέτα, μπισκότα ξηρούς καρπούς ότι σας αρέσει περισσοτερο.Τα σοκολατάκια διατηρούνται στο ψυγείο.
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου