Πώς να φτιάξετε gel για μετά τον ήλιο!
Συστατικά:
χυμός φύλλων αλόης μεσαίου μεγέθους
μισό ποτήρι νερό
0,5 κουτ άγαρ άγαρ (Ζελατίνη σκόνη βιολογική)
0,5 κουτ καλλυντικό λάδι (όπως αμυγδαλέλαιο ή λάδι από κουκούτσια σταφυλιού, κ.α)
Το αγάρ αγάρ είναι ένα πολύ γνωστό συστατικό που προέρχεται από φύκια του Ειρηνικού και βρίσκεται σε διάφορα γλυκά.
Ωστόσο, είναι επίσης χρήσιμο για καλλυντικούς λόγους λόγω της ικανότητάς του να σχηματίζει σταθερές πηκτές.
Το αγάρ άγαρ είναι παρόμοιο στις ιδιότητές του με τη ζελατίνη, αλλά με τη βοήθειά του λαμβάνουμε ένα απαλό ημιδιαφανές τζελ που δεν θα μετατραπεί σε πυκνό κομμάτι στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Επιπλέον, είναι μια πηγή θαλάσσιων ορυκτών, έχει εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες και είναι σε θέση να διατηρήσει την υγρασία στα κύτταρα του δέρματος.
Επιπλέον, το άγαρ δεν είναι μόνο ένας παράγοντας πηκτωματοποίησης και παχυντής, αλλά και συστατικά με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, έτσι μια μάσκα με αλόη και άγαρ βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής καλά.
Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε καλλυντικό λάδι για αυτή τη συνταγή που ταιριάζει στον τύπο του δέρματος σας.
Για φυσιολογικό έως ξηρό δέρμα, το αμυγδαλέλαιο είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς απορροφά εξίσου καλά στο δέρμα του προσώπου και του σώματος. Και για λιπαρό δέρμα, το τζελ αλόης με έλαιο σταφυλιού θα είναι το πιο εύκολο στην εφαρμογή.
Για να προετοιμάσω το τζελ, χρησιμοποίησα επίσης πράσινα χρώματα βαφής αραιωμένα σε μερικές σταγόνες νερό. Σε αυτήν την περίπτωση, η βαφή προστίθεται για μια πιο ευχάριστη αισθητική εμφάνιση του τελικού προϊόντος. Η παρουσία του δεν είναι καθόλου απαραίτητη.
Όταν ο χυμός αλόης είναι έτοιμος, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Έτσι, το τελικό προϊόν, λαμβάνοντας υπόψη τις αναλογίες αυτής της συνταγής, μπορεί να αποδειχθεί με τη μορφή ελαφρού τζελ ή πυκνού ζελέ. Ωστόσο, αυτό δεν θα επηρεάσει τις αξιοσημείωτες καλλυντικές του ιδιότητες.
Ρίξτε άγαρ-άγαρ σε νερό σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατέψτε και αφήστε για μισή ώρα.
Στη συνέχεια, το δοχείο με τη μάζα γέλης πρέπει να τοποθετηθεί σε μπεν-μαρι , να βράσει και να διατηρηθεί στη φωτιά για ένα λεπτό. Αυτό θα διαλύσει εντελώς το άγαρ άγαρ στο υγρό. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση σβόλων, η μάζα του πηκτώματος πρέπει να αναδεύεται συνεχώς με ένα κουτάλι ή μίξερ.
Μετά από πλήρη διάλυση άγαρ-άγαρ και σχηματισμό ομοιογενούς γέλης, αφαιρέστε το δοχείο από το μπεν-μαρί.
Ενώ το προϊόν κρυώνει, προσθέστε χυμό αλόης, λάδι, παρασκευασμένο πράσινο χρώμα σε αυτό και ανακατέψτε με ένα μίξερ.
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου