Πώς να φτιάξετε μια κρέμα προσώπου .
Χρειάζονται τουλάχιστον πέντε στοιχεία:Η υδατική φάση - μπορεί να είναι νερό, αφέψημα από βότανα ή αποστάγματα φυτών.
Ελαιώδης φάση - δεν μπορεί να είναι υγρά, στερεά, αυτών του πετρελαίου, ή συνδυασμός αυτών?
Γαλακτωματοποιητής - απαιτούνται για τη σύνδεση των δύο πρώτων φάσεων σε μια ομοιογενή υφή?
Συντηρητικό - η κρέμα δεν πρέπει να χαλάσει μετά από μια-δυο μέρες?
Αρωματική ουσία - αιθέρια έλαια (κατά προτίμηση μεταφέρουν όσο ακόμα θεραπευτική δράση) ή αρώματα.
Για την παρασκευή 50 ml. κρέμα προσώπου θα χρειαστούμε:
- 29 γρ. ισχυρό αφέψημα από τσουκνίδες ή από άλλο βότανο που είναι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας?
- 7,5 γρ. αμυγδαλέλαιο?
- 3 ουγκιά γαλάκτωμα κεριού?
- Συντηρητικό (δοσολογία επί της συσκευασίας και όλα τα συντηρητικά είναι διαφορετικά)?
- 12-14 σταγόνες αιθέριο έλαιο από φασκόμηλο.
Μπορείτε να αγοράσετε όλα στα φαρμακεία.
Σε ένα κεραμικό μπολ, μετράμε με τη χρήση ζυγαριάς των 7,5 g. αμυγδαλέλαιο. Προσθέστε σε αυτό γαλάκτωμα κεριού και το βάζουμε όλα σε μπειν μαρι για περίπου 2 λεπτά για να διαλυθεί το κερί. Μόλις το κερί έχει λιώσει εντελώς με το βούτυρο, μπορείτε να αφαιρέσετε το μπολ από τη φωτιά, το ίδιο κάνουμε με αφέψημα σε μπειν μαρι . Είναι σημαντικό να έχουμε ίδια θερμοκρασία και των δύο φάσεων (νερού και λαδιού) !
Στη συνέχεια, θα πρέπει να ρίξετε σε ένα μπολ και τε δυο στοιχεία δηλαδή το αφέψημα το κερί και λάδι και ανακατεύουμε όλα με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πήξει το μίγμα. Μετά από περίπου 3 λεπτά η κρέμας θα μοιάζει με γιαούρτη. Μετά από 3 λεπτά αφήνουμε την κρέμα
να μείνει για 5 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια, και πάλι το χτυπάμε, αλλά με μικρότερη ταχύτητα. Η κρέμα πρέπει να είναι πιο ομοιογενής και πυχτή. Τώρα μπορούμε να προσθέσουμε συντηρητικό, και αιθέριο έλαιο φασκόμηλου, στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα για τελευταία φορά. Η κρέμα είναι έτοιμη, μπορείτε να το ρίξουμε σε ένα βάζο. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι, παρά την παρουσία ενός συντηρητικού στην κρέμα, αποθηκεύονται φυσική χειροποίητη κρέμα μας στο ψυγείο και όχι περισσότερο από 2 μήνες.
Για να γίνει αυτή η σπιτική κρέμα θα χρειαστείτε τα παρακάτω συστατικά:
γλυκερίνη (ένα κουταλάκι του γλυκού),
κηρήθρα(ένα κουταλάκι του γλυκού),
το ελαιόλαδο (μια κουταλιά της σούπας ),
ανθόνερο που δεν περιέχει αλκοόλ (δύο κουταλιές της σούπας .)
Βραστό νερό (μια κουταλιά της σούπας).
Σε μπειν μαρι λιώνουμε το κερί με γλυκερίνη. Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε συνεχώς . Προσθέστε το βραστό νερό, το ελαιόλαδο και το ροδόνερο. Βγάλτε από τη φωτιά και χτυπάμε το μιγμα με το μίξερ.
Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι κάθε συστατικό στην συνταγή μπορεί να αλλάξει εάν είναι απαραίτητο. Για παράδειγμα, αντί για ,λάδι βερίκοκο, μπορείτε να προσθέσετε λάδι κουκουτσιών σταφυλιών. Ή αιθέριο έλαιο ylang-ylang (αν έχετε χαμηλή αρτηριακή πίεση) μπορεί να αλλάξει προς το αιθέριο έλαιο από γεράνι. Το κύριο πράγμα είναι να κάνουμε μια αντικατάσταση για τα συστατικά των σχετικών τμημάτων και να έχουν παρόμοιες ιδιότητες.
17% Λάδια φάση (Α)
Βερίκοκο λάδι κουκουτσιών - 3%
Shea Butter - 2%
Jojoba το λάδι - 3%
Macadamia λάδι - 5%
Γαλακτωματοποιητής SimulGel 600-4%
από νερό φάση - 77% (B)
Κυανός hydrosol - 30%
Αποσταγμένο νερό 32%
Aloe Vera Gel - 15%
Η ενεργός φάση - 6% (C)
Καρότο σπόρων αιθέριο έλαιο - 0,5%
Το αιθέριο έλαιο ylang-ylang Extra - 0,5%
Βιταμίνη F forte - 1%
εκχύλισμα από samphire - 2%
Φαινοξυαιθανόλη - 1%
Πώς να προετοιμάσετε:
• σε μπειν μαρι στο γυάλινο μπολ( περέξ ) έχουμε την Α 'Φάση ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει γαλακτωματοποιητής με έλαια.
• Την ίδια στιγμή σε ένα άλλο γυάλινο μπολ (περέξ) ζεσταίνουμε την Φάση B.
• Σιγά-σιγά ρίχνουμε νερό φάση (Β) στα λάδια φάση (Α) και αρχίζουμε να χτυπάμε με ένα μίξερ, ανακατεύουμε emulsifies γρήγορα. Στη συνέχεια, η προκύπτουσα κρέμα βάζουμε πάλι σε μπειν μαρι με κρύο νερό, συνεχίζουμε να χτυπάμε με μίξερ μέχρι να πήξη.
• Αφήνουμε την κρέμα να ξεκουραστι και μετά προσθέστε αιθέρια έλαια, δραστικά συστατικά, και ένα συντηρητικό (φάση C), και πάλι χτυπάμε με το μίξερ.
• Διατηρούμε την κρέμα στο ψυγείο.
να μείνει για 5 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια, και πάλι το χτυπάμε, αλλά με μικρότερη ταχύτητα. Η κρέμα πρέπει να είναι πιο ομοιογενής και πυχτή. Τώρα μπορούμε να προσθέσουμε συντηρητικό, και αιθέριο έλαιο φασκόμηλου, στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα για τελευταία φορά. Η κρέμα είναι έτοιμη, μπορείτε να το ρίξουμε σε ένα βάζο. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι, παρά την παρουσία ενός συντηρητικού στην κρέμα, αποθηκεύονται φυσική χειροποίητη κρέμα μας στο ψυγείο και όχι περισσότερο από 2 μήνες.
Ενυδατική κρέμα για το πρόσωπο για τη ξηρή επιδερμίδα.
Για να γίνει αυτή η σπιτική κρέμα θα χρειαστείτε τα παρακάτω συστατικά:
γλυκερίνη (ένα κουταλάκι του γλυκού),
κηρήθρα(ένα κουταλάκι του γλυκού),
το ελαιόλαδο (μια κουταλιά της σούπας ),
ανθόνερο που δεν περιέχει αλκοόλ (δύο κουταλιές της σούπας .)
Βραστό νερό (μια κουταλιά της σούπας).
Σε μπειν μαρι λιώνουμε το κερί με γλυκερίνη. Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε συνεχώς . Προσθέστε το βραστό νερό, το ελαιόλαδο και το ροδόνερο. Βγάλτε από τη φωτιά και χτυπάμε το μιγμα με το μίξερ.
Κρέμα για την ηλικία, την ξηρή επιδερμίδα (35 +)
Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι κάθε συστατικό στην συνταγή μπορεί να αλλάξει εάν είναι απαραίτητο. Για παράδειγμα, αντί για ,λάδι βερίκοκο, μπορείτε να προσθέσετε λάδι κουκουτσιών σταφυλιών. Ή αιθέριο έλαιο ylang-ylang (αν έχετε χαμηλή αρτηριακή πίεση) μπορεί να αλλάξει προς το αιθέριο έλαιο από γεράνι. Το κύριο πράγμα είναι να κάνουμε μια αντικατάσταση για τα συστατικά των σχετικών τμημάτων και να έχουν παρόμοιες ιδιότητες.
17% Λάδια φάση (Α)
Βερίκοκο λάδι κουκουτσιών - 3%
Shea Butter - 2%
Jojoba το λάδι - 3%
Macadamia λάδι - 5%
Γαλακτωματοποιητής SimulGel 600-4%
από νερό φάση - 77% (B)
Κυανός hydrosol - 30%
Αποσταγμένο νερό 32%
Aloe Vera Gel - 15%
Η ενεργός φάση - 6% (C)
Καρότο σπόρων αιθέριο έλαιο - 0,5%
Το αιθέριο έλαιο ylang-ylang Extra - 0,5%
Βιταμίνη F forte - 1%
εκχύλισμα από samphire - 2%
Φαινοξυαιθανόλη - 1%
Πώς να προετοιμάσετε:
• σε μπειν μαρι στο γυάλινο μπολ( περέξ ) έχουμε την Α 'Φάση ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει γαλακτωματοποιητής με έλαια.
• Την ίδια στιγμή σε ένα άλλο γυάλινο μπολ (περέξ) ζεσταίνουμε την Φάση B.
• Σιγά-σιγά ρίχνουμε νερό φάση (Β) στα λάδια φάση (Α) και αρχίζουμε να χτυπάμε με ένα μίξερ, ανακατεύουμε emulsifies γρήγορα. Στη συνέχεια, η προκύπτουσα κρέμα βάζουμε πάλι σε μπειν μαρι με κρύο νερό, συνεχίζουμε να χτυπάμε με μίξερ μέχρι να πήξη.
• Αφήνουμε την κρέμα να ξεκουραστι και μετά προσθέστε αιθέρια έλαια, δραστικά συστατικά, και ένα συντηρητικό (φάση C), και πάλι χτυπάμε με το μίξερ.
• Διατηρούμε την κρέμα στο ψυγείο.