"Σπιτική " Μαγιονέζα
3 κρόκοι αυγών
150 ml φυτικό λάδι (εγώ χρησιμοποιώ ελαιόλαδο)
1 κουταλάκι του γλυκού Μουστάρδα (πάστα)
3 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
0,5 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
0,5 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Αν δεν έχετε κάνει μαγιονέζα, να είστε βέβαιος αν το δοκιμάσετε, το αποτέλεσμα θα σας κάνει ευτυχισμένο.
Το κύριο πράγμα είναι να μην βιαστείτε και να κάνετε σύμφωνα με τις οδηγίες.
Ένα σημαντικό σημείο - Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνταγή χρησιμοποιεί μόνο τους κρόκους των πρωτεϊνών μπορεί να κάνει "μαρέγκα".
Την μαγιονέζα διατηρούμε στο ψυγείο, χρησιμοποιήστε μέσα σε 5-7 ημέρες.
Από τα παραπάνω συστατικά βγαίνει 200 g της μαγιονέζας.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Απαλά, μόνο από ένα κουταλάκι του γλυκού, προσθέτουμε το λάδι, ενώ δεν σταματάμε να χτυπάμε.
Όταν η μάζα θα είναι πηκτή , μπορούμε να προσθέσουμε και με ασφάλεια το υπόλοιπο λάδι , χτυπάμε καλά.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού,ενώ δεν σταματάμε να χτυπάμε.
Αν η μαγιονέζα φαίνεται πάρα πολύ παχύ, προσθέστε λίγο κρύο νερό.
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου