Σπαθόλαδο ή βαλσαμόλαδο
20 γρ φρέσκα λουλούδια βαλσαμόχορτο, 200 ml ελαιόλαδο.
Μέθοδος προετοιμασίας. Βαλσαμόχορτο ρίχνουμε στο ελαιόλαδο και αφήστε το να σταθεί για 40 ημέρες. Στη συνέχεια σουρώστε και ρίξτε στο μπουκάλι. Το τελικό έλαιο κρατάμε στο ψυγείο.
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα λουλούδια και θρυμματισμένα φύλλα του βαλσαμόχορτου , 300 ml αμυγδαλέλαιο, ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο. Μέθοδος προετοιμασίας. Τα λουλούδια και τα φύλλα του βαλσαμόχορτο ανακατεύουμε με τα λάδι και το αφήνουμε για 3 εβδομάδες. Στη συνέχεια σουρώστε και ρίξτε στο μπουκάλι. Φυλάσσεται σε δροσερό μέρος.
1 λίτρο ηλιέλαιο, 500 ml λευκό κρασί, 500 γρ φρέσκα λουλούδια και τα φύλλα του βαλσαμόχορτο. Μέθοδος προετοιμασίας. Βαλσαμόχορτο ρίχνουμε σε μείγμα κρασιού και λαδιού κρατάμε για 3 ημέρες και στη συνέχεια για να εξατμισθεί το κρασί βάζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά .Σουρώστε και ρίξτε στο μπουκάλι. Βαλσαμόλαδο κρατάμε στο ψυγείο.
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου